Att köpa en bostadsrätt

Har du planer på att köpa en bostadsrätt så gäller det att du är medveten om de skyldigheter och de rättigheter du har som medlem i en bostadsrättsförening. Det gäller också att du har koll på allt som har med dolda fel och den undersökningsplikt du har som köpare av en bostadsrätt.

Kolla upp några saker extra

Det finns ett antal saker som man behöver kolla upp lite extra, badrum är ett av dessa som man kan ägna extra tid att undersöka. Även om allt ser bra vid en första titt så kan det döljas saker under ytan, har man inte kunskapen själv att avgöra hur det står till med en bostadsrättslägenhet så ta in en som kan inspektera och avgöra standarden på lägenheten. Om man inte kollar upp lägenheten innan så kan det varas vårt att komma i efterhand med de problem som uppstått.

Läs på vad som gäller

Det skiljer sig i bestämmelserna mellan att köpa en bostadsrätt och en villa, där gäller det att man läser på om köplagen och inte jordabalken som tillämpas vid husköp. Skulle det upptäckas fel i bostaden så kan det vara så att du har rätt till ersättning för detta, prisavdrag brukar tillämpas vanligtvis. Det gäller att vara medveten om allt det innebär att köpa en bostadsrätt. Det är en relativt stor affär oavsett om man köper en bostadsrätt eller en villa. Då vill man vara säker på sin sak och hoppas att det går så smidigt som möjligt.

Anlita hjälp vid problem

Som privatperson så kan det ibland vara svårt att hävda sin rätt och så ska det inte behöva vara. Som tur är så finns det bra hjälp att få vid sådana tillfällen. Bostadsjuristerna är ett företag som hjälper till om något inte står rätt till vid ett köp av bostadsrätt. Att kunna räta ut frågetecken och få ordning på sitt köp är viktigt så att allt blir som det ska vara. Det är viktigt att alla papper är i sin ordning och skriv inte under något avtal som du är osäker på. Ta in ett par extra ögon som kan kolla igenom att allt är i sin ordning.