Bygg ditt eget hemmaspa

Ett spabesök är något av det lyxigaste vi kan unna oss när vi är trötta, stressade eller bara behöver en liten stund för oss själva för att kunna koppla av. Tyvärr är ett besök på ett spa oundvikligen kopplat till en ganska hög kostnad. Men vad är det egentligen som säger att man måste gå till någons annans spa och betala dyra pengar för att få den där avkopplingen? Varför inte istället bygga sitt eget spa? Det är mer än möjligt och faktum är att allt fler väljer denna lösning. Så haka på trenden och investera i en fantastisk plats för avkoppling i ditt eget hem.

Så skapar du ditt eget hemmaspa

Det finns flera olika sätt att skapa sitt eget hemmaspa, välj det som passar dig och din familjs behov bäst. Vissa vill ha ett större spabad utomhus som går att använda hela året om. Andra föredrar att inreda ett rum eller ett större utrymme inomhus, till exempel en källare, som ett spa. Här kan du ha allt ifrån en jacuzzi och bastu till vattenfallsduschar, sköna vilstolar och ett ljudsystem som kan spela harmonisk och avslappnande musik eller andra meditativa ljud. Här styr den egna smaken helt, välj en inredning som får dig att koppla av och spaprodukter som du njuter av att använda.

Regelbunden skötsel är viktig

För att ditt spabad eller jacuzzi ska fungera felfritt och hålla länge så krävs det regelbunden skötsel och underhåll. Som tur är finns det professionell hjälp att få. Besök till exempel spasupport.se för att hitta de produkter du behöver samt råd om hur du bör sköta ditt spa. Ser du till att sköta spabadet regelbundet är det faktiskt inte speciellt jobbigt. I genomsnitt behövs det ungefär tio minuter i veckan för den vardagliga skötseln som innefattar mätning av PH-värde samt påfyllning av klor. I övrigt behöver du rengöra filtren ett par gånger i månaden samt byta vatten och rengöra rörsystemet ca 3-4 gånger per år.