Compact living är stort

Att bo centralt är något som väldigt många uppskattar, men det har sina utmaning. Speciellt i Sveriges största städer har lägenhetspriserna skjutit i höjden och har i vissa fall uppgått till runt 70 000 kr per kvadratmeter. Att man då väljer att försöka hitta smarta lösningar för att få ner bostadsytan är inte konstigt.

kompakt lägenhetskomplex

Sängen

En av de mest ytslukande möblerna som finns i ett hem är sängen som dessutom endast används under en liten del av dygnets timmar. För den trångbodde finns det då en lösning som heter sängskåp. Med hjälp av ett sådant kan man nämligen minimera ytan som sängen tar under de vakna timmarna vilket möjliggör ett helt annat nyttjande av boendeytan. Det finns till och med sängskåp i våningssängsversion. Med denna har du dels en säng för dig samt plats för ett barn eller en gäst utan att det under dagen tar någon större plats.

Förvaring

I kompakt boende så är förvaring och utnyttjande av höjden vitalt för en bra boendeupplevelse. Att använda sig av mycket hyllor och skåp som täcker väggarna är ett bra sätt att fria upp golvyta från andra förvaringsmöbler. Även under möbler så brukar man kunna gömma undan en hel del förvaring.

Kök

Köket är något som tyvärr ofta får lida när man designar ett litet boende. Det går dock att skapa en helt godkänd köksupplevelse trots att man har liten boendeyta. På Pinterest kan man hitta många olika exempel på smarta lösningar som sparar plats utan allt för stora uppoffringar på praktikaliteten.