En ombonad känsla

Ett ombonat hem är något alla kan skapa. Detta är perfekt för att öka mysfaktorn och göra ett rum riktigt hemtrevligt. Och bäst av allt är det egentligen inte svårt att fixa.

Belysning

Belysningen är det första steget mot ett ombonat hem och här gäller det att kunna skapa något som är mjuk och varm. Lampor med dimmerfunktion är ett av de absolut enklaste sätten att göra detta, men det kan även vara värt att ta sig en titt på lampornas färgtemperatur nästa gång man är på affären. Ju lägre färgtemperatur desto varmare är ljuset.

Textilier

Med belysningen fixad kan man gå över till att titta på hur mycket textilier man använder i hemmet. Dessa är väldigt bra på att skapa en mjukare känsla i ett rum. Allt från fluffiga mattor till stora kuddar och mjuka filtar hjälper till att skapa ett ombonat rum. Det ger också ett perfekt chans att sätta mer färg på tillvaron.

Växter

Ett tredje verktyg i detta arbete är gröna växter. Både vanliga bladväxter och färggranna blommor fungerar utmärkt. Och dessa kommer inte bara hjälpa till att skapa den ombonad känslan man är ute efter. Tillsammans med detta får man även fräschare luft i hemmet.