Fixa på sommarstugan inför ledigheten

Med lite planering och goda förberedelser kan du försäkra dig om att din ledighet i sommarstugan verkligen blir en tid för avkoppling. En del av tjusningen med en sommarstuga är ju att underhålla sitt hus. Men om din stuga kräver mer arbete än du är sugen på så kan det vara en idé att byta ut gammalt mot nytt i stället. Kanske ska du byta ut det där gamla risiga förrådet mot ett modernt Attefallshus. Då får ni dessutom lite extra sovplatser.

Byggregler

Om du går och funderar på att bygga något nytt på din tomt så är det såklart bra att du först bildar dig en uppfattning om vilka regler som gäller. På denna sida kan du läsa mer om vad som gäller för till exempel Attefallshus, altaner, pool-byggen med mera.

Att underhålla en sommarstuga

Det kan vara en god idé att göra en rejäl genomgång av sommarstugan varje år. Tänk på att planera underhållsarbetet redan under hösten och att utnyttja lediga helger under höst och vår. På så sätt kan du undvika att stå med allt det jobbiga under sommarsemestern. Här kan du få lite goda råd om vad du bör ha koll på.