Förbereda inför flytten

Du har skrivit kontrakt på ditt nya boende och nu är det bara flytten kvar. Och det är inte bara bara…

Kartonger

Du kommer att behöva en hel del kartonger. Det är det enklaste sättet att flytta dina sker. Beroende på hur stort du bor kan du räkna på hur många kartonger du tror att du behöver. Det finns billiga att köpa på ÖoB men om du vill komma undan billigare kan du fråga på livsmedelsbutiker, de brukar oftast bara krossa kartonger och återvinna dem. Där kan du säkert få flera banankartonger och annat!

Flyttstäda

När allting är packat och klart är det dags att städa ut boendet. Det bekvämaste alternativet är att leja bort jobbet till ett företag. Du behöver bara se till att boendet är tomt så tar de hand om flyttstädningen. Och du får oftast garanti med städningen så att om nästa boende skulle klaga, är det städfirman som står för kostnaderna att göra den nya ägaren nöjd.

Packa rum för rum

Försök att packa utefter det nya boendet. Skriv på lådorna vilket rum de tillhör för att göra det lättare när du ska bära in dem. Blanda in kök och badrum eller sovrum och vardagsrum med varandra, du drar bara ut på uppackningen som vi antar att du vill går fort och smidigt. Packa hellre fler kartonger halvfulla än att packa den så proppfulla så du inte orkar bära dem. Ska du packa porslin eller böcker är det bättre med mindre kartonger som du kan fylla upp men fortfarande bära dem.