Inred med belysning

Visst är möbler och annat viktigt för vår inredning men belysning har kommit att bli allt mer viktigt i våra hem. Med rätt belysning så kommer allt till sin rätt och vi kan med hjälp av belysning framhäva vissa delar i möblemanget.

Med rätt form av ljussättning så kan du skapa sköna miljöer som du verkligen trivs i. Det kan också ha funktionella fördelar som exempelvis i ett kök med bra arbetsbelysning då detta behövs. I dag så finns det massor av olika lampor att använda sig av i belysning i hemmet. En väl genomtänkt ljussättning kan verkligen skapa en fantastiskt rum, så välj lampor och belysning med omsorg.

Grundläggande allmän ljus är det man kan börja med, välj något med bra spridning och som lyser upp så stor yta som möjligt. Det kan räcka med en bra takarmatur för att skapa en bra allmän belysning. Försök hitta inspiration hur andra gjort hemma. Ljuspunkter är något det pratas om en del och det kan vara en golvlampa eller något i fönstren som lyser upp just där den är placerad.

Det kan vara bra att tänka på att ju större rummet är desto mer ljuspunkter kan behövas. Tänk på att du kanske vill flytta ljuspunkten och även ha den dimbar för att skapa en viss stämning i rummet. Prata gärna med den du handlar belysning hos då de har en kunskap som man själv inte alltid besitter. Du kanske får prova dig fram innan du känner att du är riktigt nöjd.