Inred mer med växter

Växter är ett fantastiskt tillskott till inredningen. Inte bara är de vackra, de kan också hjälpa till att sprida goda dofter i hemmet och ge oss känslan av att vara närmare naturen. Här kommer förslag på några olika växter för olika rum i hemmet.

Sovrummet

När man väljer växter till sovrummet kan man alltid tänka på vilka dofter man mest uppskattar. En väldoftande växt på nattduksbordet kan vara ett fantastiskt tillskott. Men ska den stå på nattduksbordet bör den också klara sig bra i halvskuggiga förhållanden. Eller ställ den bara i sovrumsfönstret och hoppas att doften sprider sig tillräckligt långt.

Köket

Köket är ett perfekt rum att göra något lite annorlunda. Här kan man nämligen skapa små egna odlingar av olika slag. Många gillar att odla örter och kryddor, men det går även att odla grönsaker och frukter inomhus. För detta behövs så klart lite fröer och det är något som snabbt och enkelt kan köpas i butiker som Simbadusa.

Vardagsrummet

Då vardagsrummet nästan alltid är hemmets största rum finns också anledningar att titta på lite större växter. Stora bladväxter eller till och med små träd kan passa perfekt in i vardagsrummet. Men igen är det viktigt att tänka på hur mycket sol de kommer att få och krukväxter man ställer på golvet långt från fönstret måste självklart gilla att stå i skugga. Som tur är finns det flera sådana växter och Hus & Hem har flera bra förslag.

Badrummet

Växter i badrummet kan också fungera riktigt bra. Speciellt i ett badrum som inte har mycket färg i inredningen. Här måste man inte bara tänka på hur växterna klarar sig i skugga, utan även om de trivs i mer fuktiga miljöer. Men gör man bara lite efterforskning är det lätt att hitta växter som även trivs i dessa miljöer. Elle Decoration har ett par tips som kan passa perfekt.