När du ska bygga

Efter alla dessa artiklar om hur man bygger och varför man ska bygga och fixa olika saker så tänkte vi gå tillbaka till början. Hur ska man göra innan man ens börjat bygga?

Planering

Den är klart att man måste planera sitt bygge. Ska man renovera inomhus är det viktigt att räkna ut hur lång tid man tror det ta och sedan lägga på 12 timmar till ett dygn. Man kommer alltid att stöta på problem som man inte var beredd på. Det tar tid att plocka undan alla möbler och saker som är i vägen. Därefter ska man kanske riva eller slipa ned saker innan man kan påbörja renovering. Ha allting i åtanke och skriv upp det.

Sedan kan man planera hur många timmar/dagar man kan lägga på projektet och när det måste vara klart. Är man i ett av de viktigare rummen såsom badrummet eller köket så kanske man är mer pressad  på att bli klar än om man ska renovera garaget.

Utrustningen

Skriv upp alla verktyg och all utrustning som ni tror att ni kommer att behöva. Gå igenom vad ni har hemma och vad som behöver införskaffas. Behövs det lite mer ovanliga verktyg som troligen inte kommer att användas mer än ett par gånger så behöver man inte köpa det.Man kan hyra sådana maskiner och specialverktyg över en helg eller på obestämd tid. Vill man komma undan riktigt billigt kan man söka efter byggutrustning på delbar.se där privatpersoner lägger ut sina ägodelar för uthyrning.

Är det ett större projekt som ska sättas i rullning kan man förboka uthyrningen av större maskiner hos uthyrningsföretag. Då vet ni att den dagen då ni ska börja med en viss del av renoveringen så behöver ni bara åka och hämta maskinen eller utrustningen som ni behöver. Dock är det inte alla företag som låter en boka in en uthyrning så hör er för innan ni sätter igång.