Påta på i trädgården

När snön börjat smälta bort och trädens löv börjar spricka fram så är det hög tid att börja tillbringa sin tid i trädgården. Det är dags för allt ifrån att börja kratta bort löven till att planera för sommarens planteringar.

Har du varit förutseende och planerat trädgården under vintern så kanske det är dags att börja sätta planerna i verket nu. Du kan välja mellan att anlita en firma att hjälpa dig till att pyssla på själv beroende på hur mycket det är att göra och vilken kunskap och ork du själv har. All den tid du tillbringar utomhus med allt pyssel som ska göras är dessutom bra för din hälsa, kanske dags att bygga ett uterum som kan utnyttjas under vintern för att ta tillvara på dagsljuset och solen under de mörkare månaderna då det behövs.

Det är trivsamt att anlägga sten och grusgångar i trädgården som guidar besökaren genom trädgården, sätt äppelträd och bärbuskar som blommar fint på försommaren och ger frukt till sensommaren och hösten. Plantera perenner som blommar år efter år och gärna under olika tider på sommaren så inte allt blommat klart till midsommar. Anlägger du en mur så gör gärna en rabattkant i anslutning till den för att förstärka intrycket.