Planera trädgården under vintern

Nu när vintern börjar närma sig så börjar även det faktiska trädgårdsarbetet att minska. Man har därför en otrolig möjlighet att lägga tiden på att istället titta framåt och börja planera trädgården inför nästa sommar.

trädgårdsplanering

Leta inspiration

Det första man bör göra är självfallet att leta inspiration. Ofta kan detta samlas ihop för att skapa ett så kallat moodboard som är ett kollage för att beskriva stilen och känslan din nya trädgård skall ha. Här kan det vara bra att surfa runt på diverse bloggar alternativt att använda sig av tjänster som pintrest för att hitta bilder på trädgårdar liknande den du vill skapa. Även enskilda produkter, mönster eller material kan få plats på din moodboard.

Tänk stort

När du nu ändå har en hel vinter att planera och börja köpa saker inför storrenoveringen så har du möjligheten att tänka stor. Varför inte göra en totalförändring av trädgården genom att till exempel bygga en gedigen mur? Eller är det kanske dags att anlägga ett trädgårdsland? Låt dig i tidiga stadier inte blockeras av hur du faktiskt skall kunna genomföra det, det kommer senare.

Använd tjänster

Att skissa på papper är ett mycket bra och taktilt redskap, men inte alltid det bästa. Idag så finns det en enorm mängd olika program och appar för att börja planera sin trädgård. Här går det enkelt att skapa något som väl förmedlar hur slutresultatet kommer att se ut samt dessutom gör det möjligt att enkelt få allt skalenligt korrekt. Tips om olika program kan du hittar på den här länken.