Renovering av badrummet

Börjar det vara dags att renovera badrummet? Det kan vara något som stått högt upp på önskelistan över saker som ska åtgärdas i hemmet. Framförallt så är det bekvämt med ett badrum som fungerar som det ska och dessutom ser hemtrevligt ut och mysigt att vara i.

Det är en hel del att tänka på när man ska renovera ett badrum och det bästa du kan göra är att planera och budgetera för ditt badrum innan du sätter igång. Kolla runt på nätet för att få inspiration och för att leta upp priser på olika badrumsinredningar. Även material för kakel och klinker kan vara bra att kolla upp. Vad kan du göra själv och vad måste lejas bort är en fördel att i tidigt stadie ta reda på. Då får man en bra bild över vad arbetet kan kosta. Även om du är duktig på mycket så kanske du inte har kunskapen att kakla och sätta klinkers.

Det kan också vara en fördel att kolla upp med rörmokare innan du börjar riva ut ditt gamla badrum. Vatten ska stängas av pluggas igen. Även avlopp kan behövas åtgärdas för att kunna fortsätta med utrivning av badrummet. Ska allt rivas ut med tak, golv med mera så kan det finans en anledning att hyra en container där allt kan slängas. Se till att följa all de regler om våtrum som finns för att bygga ditt badrum. Skulle det bli en vattenläcka och det inte är byggt efter konstens alla regler så kan det vara svårt att få ut något från försäkring.