Slipa trägolv

Trägolv är ett säkert sätt att få en rustik känsla i sitt hem. Få saker andas kvalitet på samma sätt som ett fint trägolv. Den där genuina kvalitetskänslan kommer dock inte av sig själv. Det krävs att du sköter om ditt golv för att det ska kännas fräscht och autentiskt, och om du försummar det riskerar du att trägolvet bara känns slitet och tråkigt.

TrägolvOm golvet har slitits under många år kan det vara dags att slipa det. Det ger golvet en grundläggande renovering och gör det redo att användas i många år till. Att slipa golvet kräver en del specialutrustning och själva arbetet är ingenting för nybörjare, så om du inte har erfarenheten själv rekommenderas du att anlita ett proffs. På så sätt kan du vara säker på att slutresultatet blir bra samt att du slipper göra om jobbet flera gånger. Om du bor i Stockholms-området kan du använda dig av Älvsjö Golv. Det är ett erfaret företag med många år i branschen.

Ytbehandling

När golvslipningen är klar är det dags för ytbehandlingen, och det finns flera tillvägagångssätt för att göra trägolvet till husets främsta attraktion. I takt med att trägolven har ökat dramatiskt i popularitet de senaste decennierna har fler och fler inredningstidningar och arkitekter kommit med tips om hur du får fram rätt känsla. Några av de vanligaste alternativen är att lacka, olja eller behandla golvet med såpa.

Vart och ett av de olika tillvägagångssätten leder förstås till ett specifikt slutresultat, så det är viktigt att göra research innan du sätter igång med arbetet. Alla behandlingssätt passar inte alla golv lika bra, så det är bra om du tar reda på vilken typ av behandling som passar just ditt golv bäst. Dessutom skiljer sig jobbet med att hålla golvet fräscht åt beroende på vilken behandling du valde. Att rengöra ett lackat trägolv kräver andra verktyg och arbetsmetoder än rengöring av ett oljat golv.