Snygga inredningsdetaljer

Renoverar du eller vill du bara inreda lite nytt? Vi har hittat några riktigt snygga inredningsdetaljer som vi vill dela med oss av.

Braskamin

Hur mysigt är det inte med en levande eld? Inga fler eldstäder i teverutan som spelas upp från en DVD-skiva! En riktig braskamin är dekorativ samtidigt som den håller huset varmt. Den kommer så klart att behöva lite skötsel men doften av eldat kan man inte få i en snyggare förpackning. Kaminen vi har länkat till är en täljstenskamin som håller värmen flera timmar efter elden har slocknat. Och sen är den väldigt vacker att se på!

Synliga rör

Kanske är det här lättare för dig som storrenoverar att utföra. När man håller på med väggarna kan man stöta på rör som hindrar arbetet. Vi tycker att man inte behöver bygga in och täcka för alla rör. Tjocka, smala, koppar, eller plast som man målar: de kan ge rummet en helt annan känsla. Synliga rör skapar en mer rustik känsla och dekorerar stora väggar väldigt bra. Det för också blicken från golv till tak så man ser rummets helhet. Har man inte möjlighet att ta fram sina rör ur väggarna, om man exempelvis bor i lägenhet, så kan man alltid sätta dit fejkrör som inte leder någonstans. Du kan hitta smala kopparrör och tjockare plaströr i diverse bygghandlar.

Tavlor

Det är en detalj man ofta glömmer. Tavlorna som har hängt på väggen glöms bort av de boende och blir hängande i ett dussintals år. Tavlor är inredning, precis som gardiner och ljuslyktor. Generellt är tavlor dyra så man kan inte byta ut dem säsongs- eller ens årsvis men ibland behöver man inte köpa tavlorna på ett galleri. Det går också bra att hitta en vacker tavla på loppis och helt enkelt byta till en finare ram. Det brukar göra tavlan vackrare och mer exklusiv på en gång. Man kan också göra egna tavlor och tavelramar om man är lite händig. Och du som renoverar är definitivt händig!