Tips till badrumsinredningen

Badrummet vill man ju gärna hålla fräscht och snyggt. Med tiden kan man behöva förändra lite saker och ting för att behålla denna känsla. Här kommer några tips på områden man kan tänka på när man söker inreda eller förnya ett badrum.

Något som nästan alltid bottnar i tycke och smak är ju valet mellan dusch och badkar. Men beroende på ytan man har eller anledning till att man renoverar kan en vara att föredra över den andra. Vill man till exempel renovera för att man planerar att sälja är det mycket som tyder på att spekulanter nästan alltid är positivt inställd till badkar. Men om man bara har utrymme för att ställa in en ganska litet badkar kan det nog vara smartare att välja en dusch.

Det är bra att planera stilen man vill att badrummet ska ha och försöka följa denna genom så mycket som möjligt. Romantisk stil eller lantlig, modernt och minimalistiskt eller klassiskt och lyxigt. Alternativen är många och det kan anpassas på allt från kaklet till de minsta detaljerna.

Under inredningen är det även viktigt att tänka på de praktiskt aspekterna av badrummet. Detta rum är ju trots allt ut rum där man utför väldigt specifika uppgifter och om inredningen på ett eller annat sätt försvårar eller hindrar det man ämnar utföra har man ju inte direkt skapat ett väldigt funktionellt badrum.

Har man exempelvis valt ett handfat med väldigt lite extrautrymme kan man ju behöva sätta upp en hylla ovanför där man kan ställa de mest använda badrumsattiraljerna. Man kanske också behöver överväga att sätta upp en väggmonterad tvålautomat för att få bättre funktionalitet.

Under renoveringen och inredningen är det därför viktigt att hela tiden tänka både på utseendet och hur varje del av badrummet kommer att användas som man designar. Det låter en undvika alla möjligt potentiella problem i det slutgiltiga resultatet.