Utomhussäsong på intågande

63967-conservatory

Utomhussäsongen närmar sig med stormsteg, och vad passar bättre att kicka igång våren med än ett mysigt uterum? Det kan låta avancerat, men du behöver faktiskt inte vara Ernst Kirchsteiger för att genomföra projektet. Har tar vi upp några enkla saker du kan göra själv.

Hos Sköna hem hittar du 9 enkla tips för att hjälpa till vid skapandet av ett uterum.

Först och främst, vad har du för förutsättningar och tillgångar? Vill du dra igång ett ordentligt storbygge eller bara piffa till din befintliga uteplats? Oavsett om du har en stor trädgård, en liten trädgård eller kanske en balkong eller terass i stor eller liten modell så finns det massor av möjligheter för att skapa ett ultimat uterum. Det handlar egentligen bara om att skärma av på ett mysigt sätt. Ta hjälp av tyger, fina möbler, växtlighet från trädgården och belysning för maximal effekt.

Det allra enklaste för att skapa ett uterum i trädgården är att använda det som växer för att skärma av platsen. Att låta buskar, bersåer och träd bli en naturlig del av rummet är fantastiskt vackert och förstärker känslan av att vara nära naturen. Har du ingen växtlighet som lämpar sig så fungerar avskärmning med hjälp av diverse trämaterial utmärkt. Kanske har du gamla dörrar eller fönster som kan agera avskärmare? Detta ger den en så kallad shabby-chickänsla som har blivit mycket populär de senaste åren.

En sittplats känns givet vid uteplatsen. Investera i en utemöbel för sköna stunder av vila. Det finns både fristående möbler, kompletta möblemang och mer sammanhängande rastmöbler att välja mellan. Har du en låg budget eller föredrar du den lite mer gedigna stilen går det utmärkt att återanvända äldre möbler eller kanske fynda på loppis för en mer gammaldags känsla.

Glöm inte belysningen! Utomhusbelysning finns i en mängd olika utföranden. Kanske vill du pynta med en smal ljusslinga att tänka om kvällarna, tända några mysiga lyktor eller varför inte gå crazy och placera en kristallkrona i taket på balkongen? Lycka till!